Елена Велевска одново проговори за разводот и отворено кажа што и недостига

  • By klaster1
  • јули 14, 2021
  • 0
  • 3285 Прегледи

На макдонската фолк сцена Елена Велевска важи за една од најпознатите и најздгодни пејачки, која со години е на сцената.


– Гледањето со децата е многу потешко, бидејќи тие со Охрид а јас во Прилеп, не саква да ставарме неугодности на децата.

– Јас и сопругот не сме повеќе во брак, во тек е процесот на развод, ние функционираме подобор разделени, па така е најдобро, вели фолкерката.

– Секогаш ќе гледаме да им угодиме на нашите три деца Софија, Марко и Калија , затоа и сме во добри односи, ете така требало да биде, вели Велевска.

– Ја користам приликата да ги поздравам децата и да им кажам дека многу ми недостастуваат, сега скоро имавме и родендени Калија правеше роденден наполни 8 години, Марко наполни 12.

– Себе си се гледам во Софија на музичко поле, таа оди на доста натпревари, дури на еден последен беше прогласена и за мисица.

– Таа можам да кажам дека има и поголем талент од мене, ја гледам иднината во децата, а сега на неа и треба најголема помош во музиката.

– Многу ми е мило што се вративме на настапите, и што имаме полни локали, оваа пауза остави голема трага во нашите животи.

– Еве лично на мене се одрази и на килажата, се поправив добри 15 килограми и треба да ги согорам, вели Елена Велевска пред камерита на ,,Бекстејџ,,

– Сега за сега настапувам во Македонија, немам закажувано настапи надвор од границите, имам понуди да заминам за Швајцарија да настапуваме за Нова Година.

– Сеуште сме во преговори, пред та почнеме да настапуваме најмногу се плашев да не ги заборавам текстовите на песните бидејќи не сме настапувале долго, вели Елена.

– Откако започнаа настапите лично за мене треба да пронајдеме компромис за цената, сопствениците не работата со полн капацитет а ние не настапувавме долго.

– Оваа работа е од заеднички интерес, најлесно и е на пејачите аматерите, тие ништи не вложуваат а директно одат настапуваат и земаат пари.