Д-р. Лазаров: Нели ви е срам бе

  • By admin
  • мај 25, 2021
  • 0
  • 2647 Прегледи

Од Фондот за здравствено осигурување пред неколку дена се подновиле со две возила, за што биле издвоени 82.600 евра, или едно возило било набавено по цена од 41.300 евра.

Според податоците објавени на Бирото за јавни набавки, договорот за набавката бил склучен на 20 мај, помеѓу Друштво за производство, трговија и услуги МИ – ДА ГРАНД МОТОРС ДОО Скопје и двајцата директори на Фондот, Стево Крстевски и Фатон Ахмети.

Од договорот може да се види дека на тендерот учествувала само една компанија, а како критериум за избор е наведена најниска цена.

Од Фондот се одлучиле за набавка на две возила од производителот Ford, односно за автомобили од марката „mondeo titanium“.

Ова наиде на низа реакции во јавноста пред се не гативни, а една од нив преку социјалните мрежи даде и матичниот доктор Ненад Лазаров.

Тој преку својот профил на фејсбук ја сподели веста и притоа напиша:

-Матичните лекари за Март немаат добиено пари, стоматолози исто, еден денар помош не добивме во цела криза, ниту еден денар, приватни коли искршивме од возење…

Со смс се собираат пари за интервенции, пари за клексани оди рефундирај, ксарелто и други лекови све на приватно строго, огр абени се луѓето, ама за нови аута за директори мора да има!

Нели ви е срам бе, нели ви е малку срам?