Д-р Лазаров: Најголем сељак си ако си го чекаш кусурот до последно денарче и не оставаш чесен бакшиш

  • By admin
  • ноември 1, 2022
  • 0
  • 234 Views

За Ненад Лазаров веруваме дека речиси и да нема кој не слушнал во нашата држава со оглед што од појавата на вирусот во Македонија постојано е присутен во јавноста.

Д-р Лазаров е чест гостин во емисии, но и во печатени и пишани медиуми. Пред се тој е доста активен на социјалните мрежи поточно фејсбук.

И покрај многубројните обврски со големиот број пациенти, тој речиси секојдневно наоѓа простор и време со своите пријатели на фејсбук да сподели некоја информација.

Тој често споделува мислења, препораки, истражувања, но и предупредувања и апели што кај многумина наидува на реакции, секако има и оние кои не годуваат и оние кои одобруваат.

Лазаров важи за еден од оние докотори од помладата генерација кој реши наместо преку границите, кариерата да ја гради во Македонија.

Во изминатите години докторот Ненад Лазаров работеше во својата привата ординација по општа медицина како матичен лекар.

Но неодамна Лазаров реши да премине во една приватан поликлиника каде што работи како доктор специјалист по гинекологија.

Во текот на вчерашниот ден со својата нова објава на својот личен профил повторно побуди бројни реакции, а во истата вели:

Ако тежиш доволно за да си го пушташ ноџето и седиш по кафани или нарачуваш храна за достава,

најголем сељак си ако си го чекаш кусурот до последно денарче и не оставаш чесен бакшиш на конобари, доставувачи и сл.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *