Докторите му рекле дека нема надеж, но малиот Михајло ги направи првите чекори и ги остав без зборови сите

  • By klaster1
  • април 29, 2021
  • 0
  • 1802 Прегледи

Михајло Грбиќ од Ваљево со години води битка за секој чекор, за насмевка, за потег, а сега докажа дека чудата се можни.

Екипата на ,,Ек сплозива,, го посети Михајло. Нашата мајка повторно нè потсети на неговата првична дијагноза – мускулна хипотонија, што е вид на церебрална па рализа.

-Иако прогнозата беше лоша, чекавме да го видиме како шета сам во дворот на семејната куќа. „Лекарите рекоа дека тој нема да може да оди, но тој го стори спротивното и успеа. Божја волја “, вели мајката.

– Кога ги направив првите чекори се чуствував одлично и неверојатно, сега можам самостојно да одам, да јадам, да одам до тоалет и уште многу раоботи, вели Михајло.

Михајло исто така голема пасија му е фудбало, игра фудбал, воглавно е голман, но истотака сака и да е во поле.

Во ноември минатата година, тој за првпат зачекори. На ова претходело вистинска дијагноза – Михајло немал церебрална па рализа, туку многу ретка генетска болест за која има лек.