Денко Космонаутко по снимката од Борис: Мојот одговор на сите вакви гадости е како и секогаш

  • By admin
  • април 27, 2021
  • 0
  • 408 Прегледи

Денис Јанкуловски, медицинскиот техничар кој од почетокот на вирусот е вклучен, прво во земање брисов, а сега и во вакцинација се огласи ан фејсбуку по објавата на снимката како тој и неговите колеги игра во салата „Борис Трајковски“.

-Нема да објаснувам што правевме во Борис. Нема да објаснувам кога и зошто го правевме играњето во Борис. Штом така го зл оупотребуваат едноставно сите зл онамерници и погани усти не го заслужуваат се тоа.

Не можам да стигнам на секој пост да одговорам, знам дека ме разбирате, (може во 4 сабајле кога ќе станам и ќе кликам ) но во името на сите здравствени работници кои нималку виновни се најдоа на крајно необјаснив, чуден па и навр едлив удар.

Ви се заблагодарувам на поддршката која во сите овие 15 а очигледно и натаму месеци и тоа како ни е значајна, нам ни е еден вид елан да издржиме.ЌЕ ИЗДРЖИМЕ ДО КРАЈ.

Она што уште на почетокот си го зацртав и го практикувам буквално секој ден од 9ти март 2020г наваму а се со цел полесно да ги минувам напорните денови и да бидам максимално функционален и корисен е:

Сите неубави информации, особено дезинформации и вакви неочекувани дискредитации на здравствените работници да не допираат до мене.

Затоа што се тоа што може и малку да ме измести од зацртанитот и докажано успешниот начин на секојдневно функционирање ќе се одрази на квалитетот на мојата работа а тоа уште полошо и пострашно ќе се одрази на оние кои чекаат од мене свесно, совесно и професионално работење.

Затоа и ова оди во фолдер „зар е могуќе бе?!?!“ кој стои негде длабоко во D://.

А јас……јас и понатаму продолжувам со она што го работам и ќе го работам на истиот начин како знам и умеам, комбинација од работа, музика, песна, насмевки, расположение и многу љубов. Затоа што здравјето е токму таа комбинација.

ЗДРАВЈЕТО на моите роднини, комшии, пријатели, познати и непознати, сограѓани. Тие ми се ПРЕД СЕ!!!!Сакал некој или не, Космонаутизмот зема се поголем замав.

И да, мојот одговор на сите вакви гадости е како и секогаш:Nao ruzan samo smjeskom hodam ja kroz grad…..и секако – Ja samo pejavam, ja samo igram, ja nemam razlog da se zivciram.

Гуш и бац друштво, утре продолжуваме со исто темпо. Ве сакам. Ваш, засекогаш ваш и секогаш тука за вас разигранот, распеаниот сељак весељак -Денко Космонаутко.