Дедо Обрад го знае точниот датум кога ќе замине на другиот свет

  • By klaster2
  • октомври 21, 2022
  • 0
  • 235 Views

На планината Тара живее дедо Обрад Марковиќ, овој човек ја ,,вози” веќе деветта деценија и живее сам, во куќа од само неколку метри квадратни, чекајќи го својот суден ден.

Тој денеска мирно ги минува деновите на планината подготвувајќи се за идниот свет, за да се одмори покрај својот прв сосед, најпознатиот про рок во овој дел од светот, Митра Трабиќ.

-Тоа ми беше кажано, ми дојде на сон. Додека бев во Пожаревац, сонував дека на вратата влегоа две жени во црно, двете ми се претставија, едната како Бого родица, а другата како Света Петка.

– Ги прашав дали можам да добијам преместување поради бо леста на сопругата, ми одговорија дека тоа е можно, но после три години.

Ќе живееш убаво, а ќе заминеш на другиот свет во 2023 година, а официјално ми остануваат уште три месеци без грижи, а после тоа може да биде само неизвесност и чекање, изјави Обрад за ,,РИНА”

– Овде заработив пензија и живеам најдобро што можам. Пред пет години од овој свет си замина мојата сопруга Зора која ме гледаше како капка вода на дланка.

Имам своја терапија, секое утро јадам една лажица слатко и една ракијам тоа ме одржува во живот, додаде Обрад Марковиќ.

Обрад исто така зарекол и кој ќе го пог реба на денот кога ќе му ја предаде душата на Бога. На изненадување на сите, тој тврди дека тоа ќе го стори градоначалникот.

– Во селото Кремна сме 19 соседи и сите се цениме и почитуваме, но малку сме. Нема кој да го ископа моето вечно почивали ште.

Па реков дека тоа ќе го направи првиот човек на општината. Почнаа да ме исмејуваат затоа што е жена, но сега таа жена е многу блиска до граѓаните и пред се добар човек.

 

Тој вели дека кога ќе замине на другиот свет, секој што ќе дојде на неговиот вечен дом секогаш треба да се моли на Бога и здравје ќе го придружува секогаш.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *