Дарко: Ма какви говеда, што сакаат нека прават, јас одам да се женам

  • By klaster2
  • јануари 14, 2022
  • 0
  • 213 Views

Љубовта не избира кога и каде ќе се случи, туку кога ќе дојде, ако е силна и исправна, прави сè освен тоа да стане неважно.

Најдобар пример за тоа доаѓа од Рашка, каде двајца млади толку многу се заљубиле еден во друг, што во еден момент младоженецот решил да ја напушти селската работа и да оди да ја види својата избраничка, неговата идна сопруга.

Новинарот Бошко Вељовиќ во неговата авторска емисија „Планина и луѓе“; направил репортажа за пар од Рашка, кој раскажал како изгледала нивната прва средба откако сфатиле дека се сродни души.

Се работи за Дарко и Наташа кој сега се заедно и неразделни, а репликата на Дарко стана мноуг популарна на социјалните мрежи.

– Таа сакаше да се видиме, во тој момент говедата побегна си реков ма какви говеда, што сакаат нека прават јас одам да се женам

Дарко кој за да стигне до својата избраничка ги напуштил селските работи и се упатил кон Нови Пазар. Сепак, сплетот на околности го натера во еден момент да помисли дека девојката се „шегува“.

Се симнувам до Пазар, до Нови Пазар се потребни пет-шест часа, па проверете, таа до граница, може да пишува пораки. Како ја премина границата, влезе во тој роаминг и не можеше да пишува Боже ме фати пан ика и нер воза, велам нема ништо од ова.

– Поминува половина час, си велам од ова ништо нема да биде, по некое време таа ме побара некак и заѕвони телефонот ми рече ке задоцни бидејќи и се дупнала гумата.

– Јас си помислив дека оваа си тера мајтап со мене, но по неколку часа чекање таа се појави се видовме и од тој момент сме неразделни.

– Се се случи така набрзина морав да отидам, жената ми е на прво место, знам дека морам да бидам одговорен и за добитоко но…

Откако инсертот се појави на социјалните мрежи, луѓето со сочувство ја коментираа младата двојка, велејќи дека младоженецот сигурно го изгубил умот и се упатил кон љубовта, штом наместо побегнатата стока решил да тргне по патот на својата сакана.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *