Гоце Тодоровски со тешко срце откри што неможе да прежали во животот

  • By klaster2
  • јануари 8, 2022
  • 0
  • 153 Views

Несомнено името на Гоце Тодоровски е длабоко врежано во нашите срца, човек со кој израснавме и израснаа многу генерации.

Плејада на актери кои оставија многу а творат и уште, познат по богатството што го створија со екипата од Македонски народни приказни, филмовите како и на театарското платно.

Овој пат 70- годишниот Кичевчанец отворено зборуваше пред камерите на ,,Сител телевизија” за животот, творењето а отрки и што неможе да прежали во животот.

Дипломиран актер а несуден инженер, школуван од животот и неговиот талент високо ќе го вивне и ќе заплови во актерските води благодарение на по којниот Ванчо Петрушевски.

– Снимивме доста филмови и да не претерам над 600 приказни, улогите во ,,Среќна Нова” Солунски патрдии,, Хихирику и уште многу.

– Татко ми беше во ено лице, сестра ми пак заврши средно економско, брат ми архитектура средно а јас требаше да завршам Ниска градба и јас запишав Градежно сакаше татко ми да се оспособам на некоја струка.

– Заедно заврши и со мене Иван Ванчо Петрушевски, мојот брат, кум, човек со кој бевме неразделни цел живот, вели со тешко срце Гоце.

– Ванчо ме наговори да се запишам на актерство и паралелно два факлутета. Јас три години дома не кажував дека студирам и глума зошто татко ми ќе ме кар аше.

– Кога завршив трета година случајно дознаа мојте дека студирам и актерство. Ни дојдоа гости и татко ми сакаше да се пофали и рече синко дај ми го индексот.

– А јас реков кој индекс бидејќи имам два и во тој момент на татко ми му се крена косата, ми беше неугодно, се сеќава Тодоровски.

– Можам да кажам дека Ѓорѓи и Шенка Колозови, Ванчо и јас бевме кос турот и основоположници на брендот ,,Македонски народни приказни”

– Јас честопати се шегувам и велам дека на сцена имам минато повеќе одколку еден од најпознатите холивудски актери Џон Вејн кој има снимено околу 30 филмови.

– Ванчо и јас бевме тандем незаменлив, кога снимавме заедно особено во театар комедија знавме добро што ќе се случува.

 

– Си помогавме еден со друг, со неговото заминување доживеав голема жал и нема ден да не го споменам него, вели во со тешко срце Гоце.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *