Владо и Дуња го напуштиле американскиот сон за живот на село: Пријателите не осудуваа

  • By klaster1
  • мај 4, 2021
  • 0
  • 335 Прегледи

Дека богатството и парите не се гаранција за среќа потврдуваат Владимир и Дуња, кои без никакво размислување ги разменија американскиот сон и шведската безбедност за живот на село.

Недопрената природа и чистиот воздух на надморска височина од 1100 метри ги натера да се заљубат во оваа област и да го заменат белградскиот асфалт со земјен пат.

– Ние спонтано останавме тука сами. За нас овде е поубаво од секој гледан аспект, да се преселиме тука се случи спонтано, не се договаравме со месеци и месеци, тука човек ја лечи душата – рече Владимир.

– Кога рековме дека сакаме да останеме, нашите пријатели рекоа дека ќе се вратиме до првиот снег и тие беа убедени дека ќе се вратиме во гратска средина.

-И сега дојдовме до точката кога тие го користат секој одмор за да дојдат кај нас. Не е точно на село се живее како порано, сега условите се други, не е толку тешко како што велат.

-Сè што правиме, го продаваме за најмногу две недели – вели Дуња.

До Дуња и Влада се стигнува по шумски пат, тие уживаат во животот на село и решија да се посветат во одгледувањето зеленчук, пренесува Курир ТВ.