(ВИДЕО) Македонскиот пејач си набави магаре, па се пожали дека едвај го фатил откако му побегнало

  • By admin
  • мај 25, 2021
  • 0
  • 1801 Прегледи

Без сомнение Ѓоко Јовиќ е еден од нашите најпознати пејачи, и кај нас, и во дијаспората а во последно време е активен во медиумите од неколку причини.

Јовиќ пред неколку дена се вклучи во живо на својот Фејсбук профил и со сите свои драги пријатели и следбеници сподели една убава вест, дека по четврти пат ќе стане татко, и на необичен начин го откри и полот на бебето.

-Драги пријатели, морам оваа радост да ја споделам со сите вас. Благодарам на мојата ќерка Теодоричка, што ни овозможи вакво изненадување“, рече Ѓоко и ја покажа сината алка која ја носи на раката.

-Јас сакам да виде машко, па сега ќе видиме балонот што ќе каже“, продолжи Јовиќ, а потоа го покажа неговиот кумашин и се спреми да го пу кне балонот.

Ајде да видиме сега, што ќе биде“, рече Ѓоко и се подготви со својата сопруга да го пу кне балонот. Нивниот пријател што снимаше се пошегува: Пишувајте во коентари, машко или женско додека не почнало пукањето.

Потоа откако од него излегоа сини балони, а сопругатра на Ѓоко водушевено рече: Машко ќе биде, а Ѓоко му се обрати на синот: Ќе имаме машко бебе, убаво, слатко ко тебе. Јовиќи продолжија да слават и да наздравувата со пријателите.Почнаа да се редат честитки на во коментарите.

За Ѓоко Јовиќ е познато дека е еден од најпознатите фолк пејачи во нашата држава како и своите колеги периодот е без работа. Јовиќ е доста отворен и во едно неодамнешно интервју проговори за своето детство и што работел како помал.

-Како што знаете, потекнувам од Валандово. Во минатото моите родители се занимавале со земјоделие во кое преовладувал тутунот. И јас сум го работел тоа, знам колку е тешко и затоа ги ценам луѓето кои ја одржуваат во живот таа земјоделска култура.

Не се срамам да зборувам за моето минато и секогаш сум подготвен повторно да го работам тоа. Најважната лекција ја научив од татко ми. Еден ден ме седна и ми кажа:

„Сине, јас можеби не сум ти дал богатство, но сум направил сите да зборуваат за тебе само убаво. Сум оставил чисто лице“. Тие зборови ќе ги паметам цел живот.

Пред извесен период, неговата сопруга Ивана го снимаше и објави Ѓоко како вешто се справува со едно стадо овци и притоа напиша:

Ѓоко си најде работа, бизнисот му оди од рака – за се го бидува.

Но Ѓоко не запира тука, па самиот на својот профил на фејсбук ја сподели веста за овчарството и притоа напиша:-Сега сакам и магаре да си купам, да не продава некој.

Очигледно и оваа желба му се исполни откако пред некој дена на својот профили објави видео со магаре и притоа напиша:

Ми избега магарето, едвај го фатив.