Ване Цветанов со моќна порака до Никола Груевски: Јас ќе дојдам во Будимпешта, не се плашам

  • By admin
  • јули 20, 2021
  • 0
  • 17731 Прегледи

Статус на Ване Цветанов на својот профил на фејсбук посветен на Никола Груевски:

Непочитуван Никола, од одамна престанав да се занимавам со тебе, бидејки мислев дека ти се допаѓаат гулашот, скапите вина и многуте хостеси во Будимпешта, па верував дека после толкаво малцтертирање и унушцтување на државата и граѓаните, ама искрено верував дека си кренал раце од Македонија.

Верував дека си се посветил на трошење на украдените милијарди. Но очигледно е дека твојата болест напреднала Никола…

Ти Никола, продолжуваш да ги пикаш твоите раце и моќ за да правиш дополнителни зулуми врз граѓаните и државата. Лиц емеру и Пси хопату!

Ќе престанам да те нарекувам пси хопат кога ќе признаеш јавно дека немаш намера со многу интриги и к рв да бидеш крунисан за крал или цар, подзаборавив кои ти беа детските соништа за чие исполнување знаеме што правеше 11 години.

Дали сакаш да те потсетам колку судбини уништи за да си ги исполниш сите болни соништа од твоето мизерно детство?

Види вака ли цемеру, патолошки манипулатору и бесрамен лажго, знам колку ме мразиш, ми кажале твои многу блиски, знам дека си менувал програми од ТВ кога ќе си ме видел на ТВ, знам дека си се накострешувал како мачка од мене…

А и двајцата знаеме зошто е тоа така… Знаеме дека многу те погодуваат моите зборови бидејки те читам, те читам Никола ама како првото твое букварче.

Нема да се занимавам многу со тебе, ако ги тргнеш твоите гнас ни раце од Македонија, како што беше до сега… Ама гледам имаш амбиции да се наметнеш како неопходен, те читам како букварче дека се подготвуваш да се враќаш во Македонија, ама без судења.

Подготвуваш терен за општествена амнестија. Во кри вично казне ното право се изрекуваат санкции, со цел да се влијае на сториретолот преку плаќање на грешката со затвор, за да не му текне да ја повтори, а пред граѓаните се испраќа порака дека се каз нува со за твор и конфискација на украденото за таквите како тебе.

Ти избега како ку кавица и не дозволи да си ја платиш казната. Избега како детиште од 13 години кое влегло во луксузен ресторан, јадело пиело и на крај преку прозор побегнало за да не ја плати сметката…

Тоа си ТИ Никола, КУК АВИЦА КОЈА ШТО БЕГА ОД ОДГОВОРНОСТ. За твојата глупава изјава околу судството ќе ти го кажам следново:

Судството се опорава бавно заради минираните позиции од тебе. Ќе признаеш ли Никола, колку минирања направи во законите кои што го регулираат судскиот систем?

Или сакаш јавно да ти ги кажам, ама на ТВ дуел, јас ќе дојдам во Будимпешта, не се плашам, како што НЕ СЕ ПЛАШЕВ ДОДЕКА ТИ 10 ГОДИНИ СЕ ЗАБАВУВАШЕ СО МЕНЕ, СО МОЈАТА СУДБИНА ПО СУДОВИ.

КАКО ШТО СЕ ЗАВАВУВАШЕ И КИКОТЕШЕ СО УНИ ШТУВАЊЕТО НА ИЛЈАДНИЦИ СУДБИНИ. Заборави на тефтерчето со Судии? Заборави на сваровски судството и судиите кои ТИ ГИ СТАВАШЕ?

И од нив ли се плашиш? Да не сакаш мама ти Нада и Филипини уште еден пат да бидат кадровици во судството? Нема Никола, помина тоа…

Тргни ги рацете од Македонија Никола, или јас ќе ти ги тргнам, како што ги тргнав од неколку твои гнаси кои што ме нападнаа професионално…

А допрва почнувам да чистам остатоци и гн асотии од тебе. Прифати дека си минато. Прифати дека нема да дозволиме да лечиш болни псих опатски фру страции на нас граѓаните уште еднаш! Ниту ти лично, ниту преку некој твој слуга.

Тргни ги кр вавите раце од Македонија, за ние да не ти ги тргнеме, ама во твој стил, а знаеш дека бо ли кога добиваш показни вежби по уши…

Затоа,да не прочитам уште еднаш дека на последниот ќош, во најдлабокиот дел од левата хемисфера на мозокот ти дошло на ум враќање во Македонија. Затоа што ние сме тука,оние со кои ти се забавуваше по судови… Јасно?