Борис прозборел на 4 месеци, а веќе на една година читал весници

  • By klaster1
  • мај 26, 2021
  • 0
  • 3427 Прегледи

Едно младо момче по име Борис Кипријановиќ, Бориска, живее во градот Жирновск во регионот Волгоград во Русија. Роден е на 11 јануари 1996 година.

Кога имал четири години, ја посетил познатата аномална зона наречена Медведетскаја Гријада – планина близу градот.

Родителите на момчето, образовани и љубезни луѓе, биле загрижени за неверојатните таленти на нивниот син. Тие не се сигурни како другите ќе го прифатат кога ќе порасне.

Тие велат дека би сакале да се консултираат со експерт за воспитување на чудо од дете.

Неговата мајка, која е докторка, забележала дека детето може да ја држи главата исправена 15 дена по раѓањето, тој го кажал првиот збор на возраст од 4 месеци, а до година и половина веќе читал весник.

На возраст од две и пол години научил да слика, а во меѓувреме веќе е запишан во локална градинка.

Родителите тврдат дека тој собира информации од непознати извори. Мајката вели дека тој често седи во позиција на лотос и зборува за Марс, планетарните системи и другите цивилизации.

Како може мало момче да знае вакви работи? Во една прилика, тој рече дека некогаш живеел на Марс.

Тој тврди дека Марс и денес е населена планета, но дека по нуклеарната ката строфа ја изгубил атмосферата. Марсовци живеат во подземни градови, вели Бориска.

Момчето вели дека летал на Земјата додека бил Марсовец од научни причини. Тој дури управувал со вселенски брод за време на лемурската цивилизација.

Бориска е едно од таканаречените индиго деца.

Тој тврди дека нема страв од см рт затоа што ќе живее засекогаш. Луѓето на Марс сè уште живеат во училишта и вдишуваат претежно јаглерод диоксид.

Тие го прашаа дали му треба јаглерод диоксид: „Не во ова тело, јас вдишувам кислород, иако тоа предизвикува стареење“, вели Бориска.

На прашањето на експертите зошто се сруши човечко летало уште пред да се приближи до Марс, тој одговори дека Марсовците емитуваат специјални сигнали со цел да ги уништат станиците со штетно зрачење.

Тој знае сè за универзумот и неговите димензии. Тој е исто така свесен за структурата на меѓупланетарното НЛО, го црта и го објаснува принципот врз кој работи.

Бориска има големи проблеми на училиште. По интервјуто, тој беше запишан во второ одделение, но набрзо беше избркан бидејќи постојано ја прекинуваше наставничката велејќи дека не е во право.