„Бог нè погледна и останав бремена“ – водителката Тамара емотивно за ќерката Ленка

  • By klaster1
  • април 27, 2021
  • 0
  • 3931 Прегледи

Тамара Грујиќ и Вук Ѓоковиќ им го разубавија животот на многу семејства низ цела Србија, а по долгогодишна борба нивната ќерка Ленка, која е центар на светот за овие хумани луѓе, им донесе посебна ма гија и среќа.

Вук и Тамара се сретнаа и благодарение на еден телевизиски проект, на кој таа беше задолжена за кастинг, а тој работеше како менаџер за локација, тие брзо станаа пријатели и се вљубија.

– Вук ја напушти таа продуцентска куќа, но сфативме дека сме одлични пријатели, како и дека одлично функционираме заедно, па наскоро започнавме да живееме заедно.

– Се венчавме по една и пол година забава на патување низ Шпанија, бидејќи не можевме да се договориме колку гости ќе бидат поканети на венчавката – рече Тамара во една прилика.

По неколку обиди да станат родители со ин витро оплодување, тие природно ја добија ќерката Ленка.

– Додека Тамара беше на снимање, бебето го најави своето пристигнување, па од работа отиде директно во породилното.

– Вук и јас сакавме да станеме родители долго врем, имав предвид дека еден ден, со Бога напред, ќе бидам во блажена состојба.

Затоа, веднаш започнав да размислувам како тогаш, како тим, ќе функционираме. На крајот на секоја сезона однапред снимавме неколку емисии – рече Тамара.

– Оваа зима, Вук и јас видовме дека имаме доволно залихи да одиме на ин витро оплодување напролет, без никакво оптеретување од таа страна.

– Сметајќи дека ќе биде за неколку месеци, бевме целосно опуштени. Токму во тој период Бог нè погледна и јас природно останав во блажена состојба – рече Тамара во тоа време.

Таа ја носи својата керкичка на градилиштето, па малата Ленка е во камперот со мајка си и не се одделува од неа дури и кога е на работа.

– Додека таа не прооде, ние навистина не чувствуваме таква промена во снимањето. Таа има свој ритам на спиење и хранење што го вклопувам во распоредот за снимање.

-Имаме „мото-дом“ на сетот, кој не се разликува по удобност од станот во Белград. Само што е уште овде е повеќе на воздух. Да ти кажам право, засега не гледам маана – рече Тамара во една прилика и додаде:

– Имаше проблеми на почетокот кога започнав да работам со сопругот, за да одговарам на нашите работни навики, но сега сме добро воспоставен и добро координиран тандем.

– Не само што тој и јас добро се познаваме, туку и целиот тим е скоро непроменет во својот состав со години.

– И за вакво осуммесечно бебе, мислам дека најважно е да се биде со родителите, каде и да се, па верувам дека таа ужива повеќе отколку да е во креветчето. Всушност, верувам дека сум привилегирана што можам да го однесам бебето на работа.