Бате Аце од Штип ги стопира сите хуманитарни акции – открива и зошто

  • By admin
  • октомври 19, 2021
  • 0
  • 7335 Views

Познатиот хуманист Александар Горгиевски од Штип се огласи на својот профил на фејсбук и сподели:

Драги сограѓани драги пријатели сакам да се обратам до сите мој пријатели и лични и пријатели по социјалните мрежи.

Јас Горгиевски Александар и мојата хуманитарна организација која е со седиште во Штип поради чести зл оупотреби на дечиња сум принуден моите хуманитарни акции надвор од мојот роден град Штип да ги стопирам и ветувам дека никогаш повеќе нема да почнам хуманитарна акција и во мојот град додека до детали не проверам кој се луѓето што бараат помош

Помогнав на многу луѓе но морам да бидам искрен многу луѓе ме разочараа и почнаа да го злоуп отребуваат тоа што јас го правам а со тоа да ги зл оупотребуваат и хуманите луѓе кој паѓаат исто како и јас на бо мбастични стории.

Пријатели мој на многу места каде што бевме со мојот тим и од срце помагавме со дела а не празни зборови свативме дека тоа што го правиме е залудно едно гледаме по телевизии и портали а сосема спротивно и далеку од реалноста е кога идиш на лице место .

Најодговорно ви тврдам многу луѓе кој бараат помош денес свесно ги зл оупотребуваат своите децата а јас на ова мора да му ставам крај.

И од срце да ви дадам еден совет на сите вас кој имате душа кој имате срце браќа и сестри ве молам секаде каде што сакате да помагате да донирате нешто прво распрашајте се кој се е луѓето што ја бараат вашата помош.

Време е сите заедно да се бориме со ваквите појави кој се и те како чести.

Кај мене у моментов стасани се донации за девојчето од Гостивар за кое се вклучиле и многу други луѓе и општината и големи фирми од Гостивар и организации.

Јас утре или другиден лично ќе ги посетам и ќе видам на лице место што од ова им е потребно што од ова и е веќе обезбедено и ќе направам план се што е вишок да се донира на друга фамилија јавно и транспарентно без некој да биде изма нипулиран и зл оупотребен.

Александар Горгиевски. Подај Рака Спаси Живот

 

 

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *