Баба Соња и на 82 години не знае за доста: Вози Порше и ужива во брзина и тркање

  • By klaster1
  • мај 22, 2021
  • 0
  • 365 Прегледи

Кога ќе се пензионираат, вниманието на жената обично е насочено со градинарство, читање, поминување време со семејството или релаксација, сепак, ова не е случај со баба Соња.

Подготвена да започне адреналинска авантура, нејзиното омилено хоби е – брзо возење.

Откако ја среди долгата бела коса и стави заштитната маска, таа ја става кацигата и влегува во автомобилот. А автомобилот е еден од најдобрите што може да го посака секој тркач за себе – Порше 911 ГТ3 РС, пренесува „Јутарњи лист“.

Тој е способен да достигне 312 км на час и да достигне 0 до 100 км на час за 3,2 секунди. Неговата цена е околу 200.000 евра.

Тогаш бабата започнува полека и по неколку секунди веќе вози со Порше со полна брзина.

„Најбрзата старица на светот“ не покажува милост ниту за асфалтот ниту за гумите. Се чини дека ова воопшто не и е прв пат, којзнае уште колку супер автомобили возела и каде …

Секако овој круг на патеката ги потсетува сите дека страста не знае со години.

Станува збор за 82-годишната Соња Хајнигер од Швајцарија, која со години управувала Порше на патеката, додека од 2015 година за градско возење во нормални услови користи едно од нејзините четири модели на Ламборџини.