Ацо Пејовиќ: Мене паузата не ми ја намали цената, туку напротив, ми ја зголеми

  • By klaster1
  • јули 3, 2021
  • 0
  • 351 Прегледи

Како и поголем број од неговите колеги популарниот балкански пејач Ацо Пејовиќ немаа настап подолго време, а овој период започнаа со нив.

На некои од нив им беше тешко да издржат да седат дома, наместо да пеат пред публиката, да протестираат, да имаат финансиски проблеми и како што вели, тој добро ја издржа една од најтешките години во историјата на човештвото.

– За мене лично, паузата имаше голем ефект. Одмарав, читав многу книги и гледав многу серии и филмови – рече Пејовиќ и додаде дека не бил фатен во финансиската загуба како некои негови колеги:

– Не, зошто би имал кри за сето тоа е паметно влогување и одржување на финансиите, не станува збор за заштеда, туку за паметно инвестирање – вели пејачот, кој веќе упати остри критики во текот на летото за тоа што неговите колеги ги намалуваат цените.

– Цената не падна за мене, ама ни динар, дури и се зголеми овој период, тоа е вистината, вели популарниот балкански пејач Пејовиќ.

– Кафеаната ме научи на сè во мојот живот, тоа е сериозна институција. Во неа можете да слушнете и научите сè. Не сакам да дадам овој пример дека децата треба да поминуваат време во нив, но јас го сакам тоа.

Оставив многу пари во кафеаната, и ако ме прашате дали ми е жал, тоа не е. Во нив со луѓе наоѓате многу заеднички теми.

Доаѓам дома во зори, а сопругата ме прашува дали си добро. Но, така е во разговорите пред зори, сите се добро – вели Пејовиќ.

– Никогаш во животот не сум бранел ништо пред моите деца. Јас се мешам во нивните одлуки доколку ме прашаат а тие ме прашуваат.

Ние сме пред се и најважни пријатели. Јас немам таков однос со нив дека треба да направат нешто, или да ги приморувам на одредени работи.

-Кога се важни животните одлуки, секако дека ќе ги советувам, им помагам, но главно ги оставам да одлучат сами – рече Ацо за односот со своите деца.