Владо отишол до пластеникот и останал со подотворена уста: Од каде сега ова да роди во овој период

  • By klaster2
  • декември 1, 2022
  • 0
  • 92 Views

Семејството Лукиќ напорно работат на земјиштето и имаат бројни оранжерии. „Обработиле“ домати и краставици, но ова што го виделе сега ги затекло.

Владо од Звечка вели дека со години одгледува јагоди, а оваа сезона од ова барано овошје собрал и продал повеќе од два тона.

Сепак, иако тоа го прави со години, а мислел дека по неодамнешното пензионирање малку ќе го намали производството проади годините,

Вели дека вакво нешто не памети и дека не го видел ова овој период од годината, останал со отворена уста јавува РТВ Маг од Обренова.

Вкусните и слатки јагоди на Владо се родиле на крајот на ноември, па старите муштерии ќе можат да уживаат во нив и среде зима.

– Како и секој ден моја рутина е посетувањето на мојот пластеник, од кога вадам леб, тоа е мое секојдневие и без тоа не можам.

– Отидов и што да видам, останав со отворен уста, во овој временски период гледам јагоди, се чудам ова до сега се нема случено.

– Јас одгледувам и домати и краставици, имам и компир, кој го одглевуам во планината, но ова сега е врв дефинитвно вели Владо.

Кога станува збор за цената, Владо вели дека се размислува колку да ги цени сега, бидејќи се ретки но ги има во невообичајно време.

На почетокот на сезоната беа 400 денари, малку пониски во сезоната, а сега вели дека треба да размисли бидејќи има недостаток и се поскапело, па веројатно ќе биде иста цена како во пролет.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *